0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een hovenier in Breda?

Wij brengen u snel in contact met een hovenier die werkzaam is in Breda

Winter tuin in Breda?

Een echte winter tuin aanleggen of uw tuin winterklaar maken? Hieronder leest u 5 tips voor een winter tuin. Direct advies of een afspraak met een hovenier maken? Onze hoveniers denken met u mee over uw droomtuin en leggen deze met kennis en kunde voor u aan in Breda of omgeving. Lees snel verder of bel ons op 0800 255 3733.

1. Plant winter bloeiende en geurende planten

Kies voor planten die groen blijven in de winter. Op die manier zorgt u ervoor dat uw tuin in Breda kleurrijk blijft. Groenblijvende planten zijn:

 • Buxus
 • Taxus
 • Laurier
 • Camellia
 • Bamboe
 • Klimop
 • Rhododendron

Naast groenblijvers zijn er ook planten die tijdens de winter bloeien:

 • Viburnum tinus
 • Bivurnum modnantense dawn
 • Cammellia
 • Mahonia
 • Hamamelis
 • Helleborus

De bloemen van de Buxus en de Hamamelis (toverhazelaar) geven ook een heerlijke geur af in de winter. Zet ze bijvoorbeeld dicht bij de deur in uw winter tuin, dan kunt u extra van de geur genieten.

2. Lok vogels naar uw wintertuin

Er zijn vogels die houden van pinda’s en er zijn vogels die houden van vetbollen. U kunt variëren met verschillende soorten voedsel voor de vogels. Denk daarnaast ook aan de manier waarop u het eten aanbiedt. Merels vinden het lastig om aan een vetbol te hangen, dus voor hen kunt u beter de vetbol verkruimelen en op een voedertafel leggen. Wilt u roodborstjes of winterkoninkjes lokken? Dan kunt u beter op verschillende plekken in uw tuin iets neerleggen. Deze vogeltjes zijn erg schuw en zullen zich niet snel op de voedertafel begeven. Wat u verder aan de vogels kunt geven zijn:

 • noten
 • zaden
 • meelwormen
 • fruit

Geef dit liever niet aan de vogels

Er is veel wat een vogel eet, maar niet alles is bevorderlijk voor de gezondheid van de vogels. Pindakaas van de supermarkt zullen ze niet laten staan, maar door het toegevoegde zout kunt u dit beter niet aan de vogels geven. Kies dan voor ongebrande noten of doe de nootjes even in de blender, zodat het makkelijker is te eten.

Let op: u kunt vogels het hele jaar door voeren. Ze zullen niet afhankelijk worden van uw voedsel, dus wees niet bang. Let wel op dat u altijd geschikt voedsel aanbiedt die niet schadelijk is voor de vogels.

3. Tuin winterklaar maken

 1. Laat afgevallen blad liggen in uw winter tuin: de laag afgevallen bladeren op de grond zorgt juist voor isolatie en helpt uw tuin de winter door te komen.
 2. Snoeien of niet? Sommige bomen moet je snoeien als ze nog blad hebben, anders kunnen de snoeiwonden gaan bloeden. Niet alle planten hoeven gesnoeid te worden.
 3. Planten beschermen tegen de vorst: vorstgevoelige planten kunt u afdekken met een vliesdoek, rietmat of met noppenfolie. Sommige planten kunnen echt niet tegen de kou en kunt u beter in de schuur of tuinhuis zetten.

4. Maak of koop een buitenhaard

U kunt bij tuincentra in Breda of omgeving terecht voor een buitenhaard of u kunt natuurlijk zelf iets creatiefs in elkaar zetten. Een buitenhaard zorgt ervoor dat u in de winter ook sneller buiten gaat zitten. Leg dekens klaar en zorg voor comfortabele tuinmeubels, dan maakt u de drempel voor uzelf minder groot en kunt u ook als het koud is buiten lekker van uw winter tuin genieten.

5. Kies voor een overkapping

Ook in de winter lekker buiten zijn? Een overkapping is een perfecte manier om een droog, warm en knus plekje te creëren in uw tuin. Op die manier kunt u ook in de winter genieten van uw tuin. Een tuinoverkapping kunt u in alle vormen en maten laten aanleggen. Zorg voor een goed dak en afwatersysteem, zodat u lang van de overkapping kan genieten, ook bij slecht weer. U kunt een mooi terras aanleggen of een buitenkeuken realiseren onder de overkapping. Er zijn tal van mogelijkheden.

Winter tuin in Breda laten aanleggen

Als hovenier in Breda weten wij alles van winter tuinen en wat u het beste kunt doen om uw tuin de winter goed door te laten komen. Weet u wel wat u moet doen met de planten, maar wilt u toch een beetje extra hulp met uw wintertuin? Wij zorgen ervoor dat uw tuin helemaal winterklaar is en helpen u, indien gewenst uw droomtuin te realiseren. Wij werken met de beste materialen en leveren alleen kwaliteit. Bel ons gerust op 0800 255 3733 of vraag een offerte aan via ons contactformulier

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Breda en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Breda bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606