Direct een hovenier nodig in Breda? Bel 0162 231 402 Of vul het formulier in

Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Dongen
Uw schutting verduurzamen met beits Redactie, 21 april 2024
Met kwast schutting beitsen

Naarmate de dagen langer worden, neemt de mildheid van het weer toe. De tijd om weer van uw tuin te genieten is nabij. Het is begrijpelijk dat niemand naar een lelijke schutting wil kijken, maar dat is gelukkig niet nodig.

Indien u uw schutting wilt opfrissen en beschermen voor de toekomst, is het verstandig om te beitsen!U kunt dit makkelijk zelf doen om kosten te besparen. Hier op deze site zullen we uitleggen waarom beitsen belangrijk is, hoe het proces verloopt en wanneer u dit het beste kunt uitvoeren.

Wat betekent beits nou eigenlijk?

Beits is een vloeistof die voorkomt dat het hout te veel water opzuigtEr zitten kleurpigmenten in beits die de schutting beschermen tegen verkleuring door de zonHierdoor beschermt beits de schutting als een soort 'harnas'

Waarom is het verstandig om uw schutting te beitsen?

Waarom is beitsen van uw schutting een slimme zet?De bescherming van uw schutting wordt versterkt door beits aan te brengen. In Nederland moet u altijd rekening houden met veranderlijke weercondities.

De schutting wordt belaagd door de hevige uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. Vooral de regen is een groot bezwaar omdat het hout van de schutting water opneemt. Dit kan ertoe leiden dat de schutting beschadigd raakt of verzwakt door mogelijke schimmelgroei of houtrot.

Om te verhinderen dat dit voorkomt, is het van groot belang om uw schutting te onderhouden. Beits is een perfecte keuze omdat het uw schutting beschermt tegen de weersomstandigheden in Nederland. U hoeft niet jaarlijks nieuwe beits aan te brengen, de bescherming blijft lang aanwezig!

Bescherm uw schutting door het beitsen stap voor stap te volgen

Uw schutting grondig reinigen voor het aanbrengen van beits

Voordat u start met het beitsen, is het essentieel om het juiste voorbereidende werk te verrichten. Het eerste wat u moet doen, is de schutting reinigen. Dit proces is vereist om elke eventuele vervuiling en vorige behandeling te elimineren. Gebruik hiervoor eventueel een hogedrukspuit.

Stap 2: Schuur uw schutting goed

Schuur de schutting rustig door. Het is van belang om de schutting te schuren bij elke houtsoort, tenzij de beits anders aangeeft. Gebruik een schuurmachine of schuurpapier om de schutting op te schuren.

Stap 3: De schutting nauwkeurig schoonmaken

Bij het schuren is de schutting een beetje in de war geraakt. Voordat u start met beitsen, is het van belang om de schutting grondig schoon te maken. Controleer allereerst of de schutting volledig stofvrij is, anders zou dit in de schutting kunnen doordringen.

Zodra de schutting is ontdaan van stof, kunt u de laatste schoonmaak uitvoeren. Kies voor een borstel of een doekje met water om te reinigen. Vermijd het gebruik van een hogedrukspuit om beschadiging van de toplaag van de schutting te voorkomen.

Stap voor stap: Uw schutting beitsen

U dient eerst gedurende 1 minuut de beits grondig door te roeren voordat u begint met beitsen. Het is vervolgens tijd om de beits gelijkmatig aan te brengen op de schutting met behulp van een kwast. Na het wachten van 24 uur en het drogen van de eerste laag beits, kunt u zonder problemen een tweede laag aanbrengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0162 231 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoveniersbedrijf Dietvorst

Hoveniersbedrijf Dietvorst is al meer dan 40 jaar het bedrijf voor het onderhouden, ontwerpen en aanleggen van buitenterreinen in de regio Breda! Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan bij ons als bedrijf centraal. Of de klus nou groot of klein is, wij leveren altijd een vakkundige oplossing voor uw klus.