Direct een hovenier nodig in Breda? Bel 0162 231 402 Of vul het formulier in

Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Dongen
Wat u moet weten over de verzorging van bomen Redactie, 8 april 2024
Bomen snoeien in de tuin

De aanwezigheid van bomen is essentieel in elke tuin. Ze voorzien niet alleen in groen, maar bieden ook schaduw en zijn van cruciaal belang voor dieren en insecten. Om uw tuinbomen goed te onderhouden, is het belangrijk om ze regelmatig te snoeien.

Om de boom gezond, handelbaar en mooi groeiend te houden is snoeien noodzakelijk. Het is echter een taak die enige kennis van bomen en gereedschap vereist. Om een boom op de juiste manier te kunnen snoeien, is het essentieel om de nodige kennis van bomen en gereedschap te hebben. In dit artikel gaan we in op waarom het essentieel is om bomen regelmatig te snoeien en geven we handige tips over de beste manier om dit te doen.

Belang van snoeien voor bomen

Soms zijn er meerdere redenen om een boom van tijd tot tijd te snoeien. Bomen blijven groeien en ontwikkelen. Het kan voorkomen dat bomen een richting inslaan die u niet wenst of niet aantrekkelijk vindt. Het behouden van een specifieke vorm is een van de eerste redenen om een boom te snoeien.

Om te voorkomen dat de boom verkeerd groeit, dient u hem jaarlijks terug te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de groei van de boom binnen de perken blijft en onder controle is. Soms is het noodzakelijk om bomen te snoeien vanwege de gevaren die ze met zich meebrengen.

Het is mogelijk dat bomen gevaarlijk gaan groeien, het is dan van belang om de boom opnieuw te snoeien. Houd rekening met takken die topzwaar zijn, takken die de visie belemmeren of takken die hinderlijk groeien. Tot slot is het van groot belang om te zorgen voor de gezondheid van uw boom.

Snoeien kan nodig zijn om de gezondheid van de boom te waarborgen. Bij het snoeien kunnen zieke takken of grote delen van de boom worden weggesneden. Het snoeien kan essentieel zijn door de grootte van de boom die de gezondheid bedreigt.

Snoeiinstructies voor u

Wanneer u snoeit, zorg ervoor dat u niet te veel takken verwijdert. Het is cruciaal om niet meer dan 20% van de blad dragende takken weg te knippen. Voor het voorkomen van uitlopers is het noodzakelijk om takken aan de basis af te snoeien. Let goed op dat u niet te dicht op de stam snoeit, aangezien dit het risico vergroot dat de boom ziek wordt.

Indien takken te dik zijn, dienen ze in 2 stappen weggenomen te worden. Begin met het zagen van de tak op de juiste plaats aan de onderzijde. Vervolgens verwijdert u de tak van bovenaf. Op deze manier zal de tak niet onverwacht breken of scheuren, waardoor het veiliger werken is.

Zorg ervoor dat hoofdtakken die naar binnen groeien altijd worden weggesnoeid. Dood hout dient altijd te worden weggeknipt. Altijd de zwakste tak snoeien bij takken die tegen elkaar schuren.

Nu is het moment aangebroken om te starten met het snoeien van de boom!

Zodra alle noodzakelijke richtlijnen zijn vastgesteld, kunt u aan de slag met de voorbereiding. Bereid u voor door de juiste gereedschappen paraat te hebben voor het snoeien. Het is aan te raden om te starten met een goede snoeischaar, deze is handig voor het snoeien van middelgrote en dunne takken.

Als u hogere takken wilt snoeien, is een telescopische snoeischaar een handige toevoeging. Met een takkenschaar of snoeizaag kunt u dikkere takken efficiënt verwijderen. Nadat u de juiste gereedschappen heeft aangeschaft, is het van belang om hulp en veiligheidsmateriaal te verzamelen.

Het gebruik van een ladder en volledig dekkende kleding is essentieel bij het snoeien. Vergeet niet om ook beschermende handschoenen en een veiligheidsbril te dragen. U bent bijna klaar om te gaan snoeien. Voordat u begint, is het belangrijk om eerst een plan van aanpak te maken. Het is belangrijk om te beslissen wat er met de boom moet gebeuren voordat u begint met snoeien. Denk na over de gewenste vorm en check op risicovolle takken die gesnoeid moeten worden.

Om op een gemakkelijke en veilige manier te werk te gaan, is het belangrijk om vooraf te bepalen hoe en wat u gaat snoeien. Let goed op dat alle zijden van de boom gesnoeid worden, aangezien snoeien nodig is voor een gezonde groei en het voorkomen van ongelijkmatige ontwikkeling. Nu kunt u het snoeien van de boom starten! Houd de regels goed in gedachten en zet de veiligheidsbril op ter bescherming van uzelf en uw omgeving.

Het inschakelen van een specialist voor het snoeien van bomen kan een verstandige keuze zijn

Het snoeien van bomen vraagt om aandacht en deskundigheid, het is een belangrijke klus. Als u de klus wilt laten uitvoeren door bekwame vakmensen, dan is dat ook een optie!Voor hulp of informatie kunt u altijd contact opnemen met Hoveniersbedrijf Dietvorst via 0162 231 402.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0162 231 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoveniersbedrijf Dietvorst

Hoveniersbedrijf Dietvorst is al meer dan 40 jaar het bedrijf voor het onderhouden, ontwerpen en aanleggen van buitenterreinen in de regio Breda! Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan bij ons als bedrijf centraal. Of de klus nou groot of klein is, wij leveren altijd een vakkundige oplossing voor uw klus.